Våra kandidater

Nr 1 – Idag kommunalråd i opposition

Agneta Lundahl Dahlström, Täby Kyrkby

”Vi måste ge kvinnojourerna i Täby/Danderyd ökade resurser, de behöver fler lägenheter för utsatta kvinnor. En annan viktig fråga är att skärpa kraven i kommunala upphandlingar så att kommunen får större insyn i de offentligt finansierade verksamheterna.”

Kandidat nr 2 – Controller

Stefan Andersson, Täby centrum

”Täbys barn och unga ska ges de bästa möjligheterna till att växa och utvecklas i förskola och skola. En höjd skolpeng behövs för att anställa fler vuxna i skolan och öka resurserna till Elevhälsan.”

Kandidat nr 3

Camilla Henriksson Bajas, Viggbyholm

”För mig är det viktigast att alla Täbys unga får en trygg uppväxt. Fler anställda fältassistenter kan bidra till det, det behövs fältisar som finns ute på kvällar och helger och som vet vad som krävs.”

Kandidat nr 4

Sabihullah Ehsan, Täby centrum

”Ett tryggare Täby, en snabb klimatomställning och en fungerande sjukvård för alla – det är för mig icke förhandlingsbara självklarheter!”

Kandidat nr 5

Barbro Lindberg, Näsbypark

”Det måste tillföras resurser inom välfärden även i Täby, omsorgspersonalen orkar inte hur länge som helst. Jag är också engagerad i utvecklingen av BUP i Täby, alltför många unga lider av psykisk ohälsa.”

Kandidat nr 6

Magnus Kortell, Näsbypark

”Digitaliseringen förändrar samhället i allt snabbare takt. Utvecklingen går inte att bromsa men den går att påverka. Jag vill jobba för ökad tillgång och tillgänglighet genom breddad kunskap och medvetenhet där alla ska med, gammal som ung.”

Kandidat nr 7

Elisabeth Johansson, Täby Kyrkby

”Jag vill att Täby ska öka takten i klimatarbetet och ge våra ungdomar bättre förutsättningar för en aktiv och trygg fritid.”

Kandidat nr 8

Janne Boman, Gribbylund

”Vi ska inom alla områden arbeta för ett klimatneutralt Täby senast år 2030. Belastningen på naturresurserna måste minska och cirkulär ekonomi prioriteras.”

Kandidat nr 9

Diahann Joseph, Visinge

”Det måste till en bättre kvalitetsuppföljning inom skolan och äldreomsorgen. Inga skattepengar ska slösas.”

Kandidat nr 10

Jan-Olof Hedbom, Täby Kyrkby

”För mig är det viktigt att öka tryggheten i vardagen för alla barn och unga i Täby kommun. Därför ska ytterligare fältsekreterare anställas.”

Kandidat nr 11

Eva Lindau, Täby centrum

”Vi måste sluta hoppas att tekniska framsteg och den så kallade marknaden ska lösa klimatproblemen åt oss. Dags för en politik som innebär positiva beteendeförändringar!

Kandidat nr 12

Elias Folkesson, Hägernäs
””

Kandidat nr 13

Ghodsi Zolfagarbegi, Lahäll

”Jag vill höja ambitionsnivån för strukturerade och samordnade insatser inom socialtjänsten för våldsutsatta kvinnor.”

Kandidat nr 14

Michael Lundahl, Täby kyrkby

”Min önskan är att Täby ska utvecklas hållbart och klimatsmart. Större krav på schyssta arbetsvillkor måste ställas i anslutning till kommunala upphandlingar.”

Kandidat nr 15

Eva Lindberg, Roslags Näsby

”Skolan är min viktigaste framtidsfråga. Med höjd skolpeng ökar möjligheterna att ge alla barn samma utbildningsmöjligheter och förutsättningar, oavsett bakgrund.”

Kandidat nr 16

Mikael Svanberg, Skarpäng

”Kollektivavtal låter kanske stelt och byråkratiskt – men erfarenhet visar att kollektivavtal ger en bättre arbetsmiljö, till exempel inom vård, skola och omsorg. För mig är det självklart att anställda i Täby kommun eller hos någon av kommunens entreprenörer ska omfattas av ett kollektivavtal.”

Klicka på de svarta punkterna ovan för att bläddra bland kandidaterna på vår fullmäktigelista.

Alla våra kandidater till Kommunfullmäktige (vit valsedel), Regionfullmäktige (blå valsedel) och Riksdag (gul valsedel). Klicka på bilden för förstorning och bläddra med pilarna:

facebook Twitter Email