Handslag för kvällsöppen husläkarjour!

Regionrådet Aida Hadzialic (s) har besökt Täby och med ett handslag bekräftat Socialdemokraternas vallöfte till Täby kommun: En kvällsöppen vårdcentral ska åter finnas! Mottagare av löftet är vårt kommunalråd i opposition Agneta Lundahl Dahlström (s).
Regionrådet Aida Hadzialic och kommunalrådet Agneta Lundahl Dahlström,
två socialdemokrater som i höst vill sätta stopp för moderaternas misslyckade sjukvårdspolitik i Stockholmsregionen.

Under förra året stängdes flertalet av Stockholmsregionens husläkarjourer. Tidigare i år upphörde verksamheten vid den sista kvarvarande mottagningen; Husläkarjouren i Täby. Regionens moderatstyrda ledning har i stället valt att satsa på de elva närakuter som har upprättats i länet.

Protesterna har varit många, från patienter till sjuksköterskor och läkare som hellre ser att regionpolitikerna satsar på vårdcentraler med kvälls- och helgöppet. Ett starkt argument är att husläkarjourerna bemannas av vårdcentralernas egna läkare som redan är inne i organisationen och vet hur vårdcentralerna fungerar.

Socialdemokraterna i Stockholmsregionen ger nu löftet att vid ett maktskifte i höst ska de lokala husläkarjourerna åter öppnas. En kvälls- och helgöppen vårdcentral i varje del av länet och i varje stadsdel i stan.

– Ett självklart löfte, säger Agneta Lundahl Dahlström. Täbys invånare ska inte behöva åka till innerstaden eller Danderyds akut för att får vård på kvällar och helger.

facebook Twitter Email