Täby bjuder över Vellinge!

Debatten kring tiggeri har återigen blossat upp, sedan de välbärgade kommunerna Täby och Danderyd meddelat att de vill införa "tiggeriförbud" också vad gäller pantburkar och kläder. Agneta Lundahl Dahlström och Janne Boman har i ett pressmeddelande protesterat mot planerna.

– Täby är en mycket trygg plats att leva i. Enligt kommunens senaste trygghetsrapport tycker hela 88 procent av Täbyborna att de känner sig trygga och bekväma i sitt boende.

– Vi accepterar därför inte att Moderaternas och KD:s företrädare använder sig av en fiktiv ”otrygghet” som anledning till att förbjuda insamling av pantburkar och kläder vid återvinningsstationer.

Socialdemokraternas oppositionsråd Agneta Lundahl Dahlström och Janne Boman är upprörda över hur frågan kring ett tiggeriförbud utvecklas i Täby. De betonar att det redan idag finns förbud mot ofredande av folk. 

– Om någon opåkallat erbjuder sig att ta hand om mina pantburkar och jag känner mig störd av detta, ja då finns det lagstiftning mot det, säger Agneta Lundahl Dahlström. 

– Men jag blir inte störd, utan snarare tacksam för hjälpen. Så låt oss Täbybor fortsätta att bemöta varandra med artighet och respekt, utan reglering i de lokala ordningsföreskrifterna!

– Därtill, påpekar Janne Boman, ska ett eventuellt tiggeriförbud först utredas av kommunen. På M och KD låter det som om det redan var beslutat, men det stämmer inte.

Täby bjuder över Vellinge

facebook Twitter Email