Valupptakt för S i Nordost!

Lördagens valupptakt (10/2) blev en klart inspirerande upplevelse för de förtroendevalda socialdemokrater från Täby, Danderyd, Lidingö, Vallentuna, Norrtälje, Vaxholm och Österåker som samlats i Alceahuset i Åkersberga. EU-valets valgeneral Gösta Brunnander drog igång ett oemotståndligt valpepp som fick den mest morgontrötte valarbetare att känna kamplust.
Gösta Brunnander gjorde en rasande genomgång av
världsläget och de ”irreversibla ändringar” av svensk utrikes-
politik som SD-regeringen nu genomför.
– EU är vårt enda skydd mot en osäker omvärld!

Gösta började med att citera statsminister Ulf Kristerssons nya påstående om att ”ingen ska sägas upp i välfärden”; ett citat som vi inte ska glömma. Han avslutade så småningom med en uppmaning om att ”dörrknacka, det är så vi hittar våra väljare”!

”Stå med någon i en dörr!”

”Fokusera inte enbart på EU, utan prata politik. Prata med folk och fråga vad de tycker om utvecklingen i Sverige nu?”

2024 och 2026 års val är båda lika viktiga, betonade valgeneralen. Det är nu vi ska stärka socialdemokratin till att befinna sig på rätt plats inför valet 2026.

Carina Ohlsson, socialdemokratisk EU-parlamentariker från Skaraborg, deltog i mötet via länk. Inte fullt så passionerad, men med massor av tyngd i sin EU-erfarenhet:

”EU handlar så mycket om samarbete över gränserna! Vi har gränsöverskridande lagstiftning och vi behöver mer av den, till exempel vad gäller de kriminella gängen. Nyligen fick vi igenom ett gemensamt system i arbetet mot ekobrottslighet mot äldre.”

”Vad gäller frågor om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor finns det partier i EU som röstar emot förbättringar. SD tillhör dem. Det har faktiskt stor betydelse vilka politiker som vi väljer till EU-parlamentet. Vi kan inte ha partier där som SD. Då kommer vi aldrig framåt i jämställdhetsarbetet.”

Carina Ohlsson pratade EU-politik via länk. Sofia Almgren,
kommunalråd (s) i opposition i Österåker, lyssnade.

facebook Twitter Email